Vitajte na našom webe

Tatárska omáčka je rozriedená majonéza do ktorej sa pridáva korenie a zelenina, najčastejšie na drobno nakrájané sterilizované uhorky a papričky. Dochucuje sa octom a horčicou, môže obsahovať dodatočne pridaný olej a ďalšie prísady. Hodí sa ako príloha, resp. dochucovadlo k mnohým pokrmom, hlavne vyprážaným. Na tieto účely je vhodnejšia ako majonéza, pretože je redšia. To je spoločne s chuťovými vlastnosťami hlavný dôvod jej výroby.

Je bežne k dispozícii v obchodoch s potravinami a je možné ju vyrobiť aj doma. V tomto prípade je vhodné spotrebovať ju čo najskôr po zhotovení, pretože pridanie čohokoľvek do majonézy ju kontaminuje baktériami, čo prudko znižuje jej životnosť. Recept nájdete na našej stránke :)

Novinky

Domáca majonéza resp. tatárska omáčka

07.06.2011 12:54
POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka * olej * NA DOCHUTENIE: 1PL soli * horčica * cibuľa * 1 PL octu * 1 PL kryštálového cukru * MČK   POSTUP PRÍPRAVY 1. Do mixéra na najsilnejšie obrátky šupnete tri celé vajíčka. 2. Cez redukciu lejete opatrne olej, keď nemáte redukciu, lejte pomaličky, samozrejme...

Webová prezentácia bola spustená

07.06.2011 12:53
Dnes bola spustená naša nová webová prezentácia. Budeme prispievať so stále novými receptami, kde by sme tatársku omáčku mohli využiť :) Kôli kreativite stránky, budeme veľmi radi, ak nám budete prispievať novými nápadmi.

Tvorba web stránok zdarma Webnode